„Na chutné jedlo nepotrebujete veľa surovín. Šalát z grilovaných paprík je toho dôkazom.“
Ingrediencie
1,2 kg
rôznofarebnej papriky
1
cuketa
100 ml
olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
feniklových semienok
1
strúčik cesnaku
8
stoniek petržlenovej vňate
5
stoniek mäty
šťava z 1 citróna
1 PL
medu
½ ČL
čili vločiek
Postup
Papriky prekrojíme a zbavíme jadrovníkov, môžeme nakrájať na štvrtiny. Cuketu očistíme a po dĺžke nakrájame na veľmi tenké plátky. Plátky cukety dáme do misy a zmiešame s 20 ml oleja, soľou a korením.
Plátky cukety grilujeme 3 až 4 minúty. Papriky grilujeme asi 10 až 15 minút z každej strany, až kým šupka nesčernie. Ugrilované papriky prekryjeme vlhkou utierkou a necháme 5 minút chladnúť. Potom šupku zlúpneme a papriky nakrájame na menšie kúsky.
Na marinádu opečieme na suchej panvici feniklové semienka, necháme vychladnúť a v mažiari ich rozdrvíme. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Lístky petržlenovej vňate a mäty otrháme zo stoniek a nasekáme najemno. Citrónovú šťavu spojíme so zvyšným olivovým olejom, dochutíme soľou a korením. Cesnak, feniklové semienka, bylinky a čili vločky pridáme do marinády. Nalejeme na grilovanú papriku a cuketu a necháme 30 minút odležať.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM