Šalát s pečenou tekvicou

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Ak neviete, ako pokryť svoju dennú dávku zeleniny, tu je riešenie – šalát s grilovanou tekvicou, chutný a jednoduchý.“

Ingrediencie

1
tekvica
4 PL
tekvicového oleja
2 PL
balzamikového octu
zmes listových šalátov
cherry paradajky
na ozdobenie

Postup

  1. Tekvicu olúpeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme a upečieme na plechu v rúre vyhriatej na 200 °C.
  2. Pečieme asi 40 minút.
  3. V šalátovej mise zľahka premiešame upečené kúsky tekvice so šalátovými listami.
  4. Z balzamikového octu a tekvicového oleja si pripravíme zálievku.
  5. Hotovou zálievkou prelejeme šalát, opäť zľahka premiešame. Ozdobíme cherry paradajkami.