Šalát s grilovaným kuracím mäsom a avokádom

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Šalát s avokádom je príjemným spestrením jedálnička a hodí sa ako ľahký obed aj počas letných či jarných dní.“

Ingrediencie

2 kusy
kuracích pŕs
1
avokádo
1
rímsky šalát
1
šalátová uhorka
čerstvý koriander
250 ml
kyslej smotany
2 PL
olivového oleja
1
paprička čili
4 PL
oleja
1 PL
mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
reďkovky na ozdobenie

Postup

  1. Z oleja, mletej červenej papriky, nakrájanej papričky čili, soli a čierneho korenia pripravíme marinádu na mäso.
  2. Kuracie prsia nakrájame na dlhšie kúsky a marinujeme ich aspoň 30 minút. Potom mäso ugrilujeme z oboch strán.
  3. Uhorku ošúpeme a nakrájame asi na trojcentimetrové kúsky.
  4. Šalát umyjeme a natrháme na malé kúsky. Všetko dobre premiešame, pridáme kúsky avokáda, grilované kuracie mäso a pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Polejeme kyslou smotanou a ozdobíme čerstvým koriandrom aj reďkovkami.