„Pripomína trošku Mexiko, ale má výborné slovenské ingrediencie. Vyskúšajte.“
Ingrediencie
400 g
polievkovej zeleniny
4 PL
olivového oleja
2 strúčiky
cesnaku
800 ml
zeleninového vývaru
200 g
mletého mäsa
200 g
bielej fazule z konzervy
200 g
červenej fazule z konzervy
nasekaná petržlenová vňať
trošku citrónovej kôry
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
zemiakového škrobu
Postup
Polievkovú zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a opečieme na oleji.
Zalejeme vývarom a povaríme 10 minút. Mleté mäso ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a premiešame so zemiakovým škrobom. Zo zmesi formujeme guľôčky, ktoré varíme v horúcej vode približne 5 minút.
Guľky scedíme a dáme rovno do polievky spolu so scedenou fazuľou. Polievku necháme krátko prevrieť.
Dochutíme ešte citrónovou kôrou a nasekanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti soľou aj korením.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM