Rýchla fazuľová polievka s guľkami

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Pripomína trošku Mexiko, ale má výborné slovenské ingrediencie. Vyskúšajte.“

Ingrediencie

400 g
polievkovej zeleniny
4 PL
olivového oleja
2 strúčiky
cesnaku
800 ml
zeleninového vývaru
200 g
mletého mäsa
200 g
bielej fazule z konzervy
200 g
červenej fazule z konzervy
nasekaná petržlenová vňať
trošku citrónovej kôry
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
zemiakového škrobu

Postup

  1. Polievkovú zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a opečieme na oleji.
  2. Zalejeme vývarom a povaríme 10 minút. Mleté mäso ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a premiešame so zemiakovým škrobom. Zo zmesi formujeme guľôčky, ktoré varíme v horúcej vode približne 5 minút.
  3. Guľky scedíme a dáme rovno do polievky spolu so scedenou fazuľou. Polievku necháme krátko prevrieť.
  4. Dochutíme ešte citrónovou kôrou a nasekanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti soľou aj korením.