„Ak neviete čo so zvyšnou rybou, rybie ragú so zeleninkou je vždy výborný nápad.“
Ingrediencie
600 g
rybieho filé
100 g
koreňovej zeleniny
(mrkva, petržlen, zeler)
1
cibuľa
bobkový list
soľ
celé čierne korenie
2
jogurty
citrónová šťava a kôra
30 g
masla
20 g
hladkej múky
Postup
Filé pokrájame, osolíme a varíme v octovej vode spolu s postrúhanou zeleninou. Pridáme cibuľu, bobkový list a celé korenie. Povaríme asi 20 minút.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju rybím vývarom a ešte 5 minút povaríme. Zeleninu rozmixujeme a spolu s kúskami ryby pridáme do zahustenej šťavy.
Potom všetko zalejeme rozšľahaným jogurtom, pridáme trochu masla, citrónovú šťavu a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Podávame s čerstvým chlebom alebo bagetou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM