Rybacia polievka z Komárna

Náročnosť
35min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Už ste vyskúšali rybaciu polievku? Máme pre vás tradičný recept z Komárna.“

Ingrediencie

hlava a vnútornosti z kapra
soľ
celé čierne korenie
1
cibuľa
150 g
koreňovej zeleniny
2 PL
masla
30 g
pšeničnej krupice
ocot na dochutenie

Postup

  1. Dobre umytého a očisteného kapra dáme do hrnca spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a dochutíme soľou, korením.
  2. Keď je rybacie mäso uvarené, vývar scedíme a dáme doňho variť nadrobno nakrájanú zeleninu.
  3. Krupicu opražíme na masle a potom ju pridáme do polievky. Ešte krátko povaríme a polievku na záver dochutíme troškou octu. Rybacie mäso oberieme a nakrájame do polievky.