Roláda z keksov

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Maslovým keksíkom v sladkej kakaovo-orechovej roláde sa jednoducho nedá odolať.“

Ingrediencie

300 g
maslových keksov
140 g
lieskových orechov
140 g
práškového cukru
2 lyžice
kakaa
100 ml
silnej čiernej kávy
trocha
rumu

Plnka

80 g
masla
120 g
práškového cukru
1
žĺtok

Postup

  1. Keksy zomelieme, pridáme zomleté orechy, cukor, kakao, rum, čiernu kávu a všetko spolu vymiesime na pevnú hmotu. Na dosku dáme potravinársku fóliu a pripravenú hmotu na nej rozvaľkáme.
  2. Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkom dopenista. Na rozvaľkaný plát natrieme pripravenú plnku, opatrne zvinieme do potravinárskej fólie, dobre zatiahneme a roládu necháme odležať v chlade do druhého dňa.