Reďkovkové placky s jogurtovo-bryndzovým dipom

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Netradičné reďkovkové placky sú výborné ako rýchly obed.“

Ingrediencie

400 g
reďkoviek
soľ
mleté čierne korenie
4
jarné cibuľky
3 PL
strúhanky
2 PL
zemiakovej škrobovej múčky
4 PL
+ 150 g tučného bieleho
jogurtu alebo kyslej smotany
150 g
bryndze
1
veľké vajce
6 PL
oleja
petržlenová vňať

Postup

  1. Reďkovky dôkladne očistíme, umyjeme a nastrúhame. Zmiešame s ½ ČL soli a necháme 10 minút odležať.
  2. Cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Odležanú (troška usušenú) reďkovku zmiešame s cibuľkou, strúhankou, škrobovou múčkou, 4 PL jogurtu a s vajcom. Ak je zmes príliš riedka môžeme pridať vajce alebo zahustiť škrobovou múčkou či strúhankou.
  3. Pripravenú zmes dochutíme ešte trochou soli a vyformujeme 20 malých placiek. Na panvici s rozohriatym olejom ich postupne opekáme asi 2 až 3 minútky z každej strany.
  4. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Jogurt rozmiešame s bryndzou, pridáme vňať, soľ aj korenie.
  5. Upečené placky podávame s jogurtovo-bryndzovým dipom a pre veľmi hladných aj so zemiakmi uvarenými či pečenými v šupke.