Reďkovková praženica

Náročnosť
10min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Každé jedlo sa dá posunúť na novú úroveň. My sme to skúsili s praženicou a veruže, dobrá je.“

Ingrediencie

6
veľkých reďkoviek
3
vajcia
1
cibuľa
rasca
mleté čierne korenie
soľ
olej
1 PL
nasekanej pažítky
oravská slanina podľa chuti

Postup

  1. Umyté neošúpané reďkovky nakrájame na plátky. Na rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, podľa chuti aj na kocky nakrájanú oravskú slaninku, pridáme reďkovky a spolu popražíme.
  2. Zmes podlejeme trochou vody, pridáme rascu, soľ aj korenie podľa chuti a podusíme niekoľko minút.
  3. Nakoniec do zmesi pridáme rozšľahané vajcia a miešame, kým nezhustne. Hotové posypeme posekanou pažítkou a podávame s chlebom či bagetou.