„Priamo z Prešporku prinášame recept na neodolateľnú vianočnú kapustnicu.“
Ingrediencie
3 hrste
kyslej kapusty
1
cibuľa
2 PL
sušených jabĺk
2 PL
sušených sliviek
hrsť
sušených húb
trocha hrozienok
soľ
korenie
maslo
hladká múka
biele víno
Postup
Kapustu a cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Huby a umyté hrozienka namočíme. Do litra rybacieho vývaru dáme variť kapustu s cibuľou a tiež scedené huby a hrozienka. Asi o pol hodiny pridáme aj sušené jabĺčka a slivky a polievku varíme dovtedy, kým nie je všetko mäkké.
Z masla a múky pripravíme zápražku, vlejeme ju do kapustnice a krátko povaríme.
Dochutíme soľou, korením, bielym vínom a podľa chuti ešte aj medom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM