Prešporská vianočná kapustnica

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Priamo z Prešporku prinášame recept na neodolateľnú vianočnú kapustnicu.“

Ingrediencie

3 hrste
kyslej kapusty
1
cibuľa
2 PL
sušených jabĺk
2 PL
sušených sliviek
hrsť
sušených húb
trocha hrozienok
soľ
korenie
maslo
hladká múka
biele víno

Postup

  1. Kapustu a cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Huby a umyté hrozienka namočíme. Do litra rybacieho vývaru dáme variť kapustu s cibuľou a tiež scedené huby a hrozienka. Asi o pol hodiny pridáme aj sušené jabĺčka a slivky a polievku varíme dovtedy, kým nie je všetko mäkké.
  2. Z masla a múky pripravíme zápražku, vlejeme ju do kapustnice a krátko povaríme.
  3. Dochutíme soľou, korením, bielym vínom a podľa chuti ešte aj medom.