Pravá šošovicová nakyslo

Náročnosť
70min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Obyčajná šošovica má množstvo zdraviu prospešných látok a bielkovín. Uvarte si šošovicovú polievku nakyslo a dodajte telu, čo potrebuje.“

Ingrediencie

150 g
suchej šošovice
1
stredne veľká cibuľa
koža z údenej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
2
strúčiky cesnaku
kryštálový cukor
a ocot na dochutenie
olej
2 PL
hladká múka do zápražky
200 ml
sladkej smotany

Postup

  1. Šošovicu si na noc namočíme, aby zmäkla.
  2. Nachystanú šošovicu varíme aj s kožou zo slaniny.
  3. Polomäkkú šošovicu okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
  4. Zahustíme ju zápražkou z oleja, múky, posekanej cibule a prelisovaného cesnaku.
  5. Polievku povaríme a pridáme sladkú smotanu. Necháme odstáť a dochutíme octom a cukrom.

Podávanie

Podávame so zemiakovými pagáčmi ako samostatný chod. V zime môžeme pridať do polievky pikantnú maďarskú klobásu.