„Pripravte si dnes mäkké hovädzie mäso prešpikované kúskami slaniny. Mňam!“
Ingrediencie
600 g
hovädzieho mäsa zo stehna
80 g
tuku
60 g
údenej slaniny
1
cibuľa
60 g
mrkvy
30 g
petržlenu
20 g
zeleru
soľ
bobkový list
mleté čierne korenie
2 zrnká
celého nového korenia
200 ml
kyslej smotany
30 g
hladkej múky
50 g
brusníc z kompótu
½
citróna
cukor na dochutenie
Postup
Mäso prešpikujeme kúskami nakrájanej slaniny, osolíme a okoreníme. Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme prešpikované mäso a chvíľu podusíme.
K mäsu ďalej pridáme celé nové korenie, bobkový list, citrónovú kôru, občas podlejeme a dusíme domäkka.
Mäkké mäso vyberieme zo šťavy a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Omáčku dobre prevaríme a prepasírujeme cez sitko. Potom do omáčky pridáme brusnice, cukor a citrónovú šťavu.
Mäso nakrájame, podávame s omáčkou a cestovinou alebo so žemľovými knedľami.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM