Plnený medovník

Náročnosť
80min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Výborný ku kávičke aj s pohárom vínka. Alebo len tak bez všetkého. Plnený medovník vám bude chutiť s čímkoľvek a kdekoľvek!“

Ingrediencie

Cesto

300 g
hladkej múky
200 g
práškového cukru
2
vajcia
2 PL
medu
1 ČL
prášku do pečiva
mleté klinčeky
mletá škorica
mleté nové korenie
mletý aníz
strúhaná citrónová kôra
cukor na posypanie

Plnka

150 g
ríbezľového lekváru
100 g
orechov
50 g
hrozienok

Postup

  1. Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, vajcia, med, prášok do pečiva, zomleté preosiate klinčeky, škoricu, aníz, nové korenie aj postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame na cesto a rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm.
  2. Pripravené cesto prekrojíme na polovicu. Jednu časť cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný hrubou múkou.
  3. Na plnku zmiešame lekvár, orechy aj hrozienka a potrieme ňou cesto na plechu. Navrch dáme druhú polovicu rozvaľkaného cesta.
  4. Medovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinu. Po upečení medovník pokrájame a posypeme cukrom.