„Tradičná jesenná lahôdka, ktorá nesmie chýbať ani na vašom stole.“
Ingrediencie
1
kačica
20 g
masti
3
žemle
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Postup
Očistenú kačicu nasolíme zvnútra aj zvonka.
Žemle namočíme do vody a potom ich vytlačíme. K žemliam pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie a tiež nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať trochu opraženú na masti.
Zmesou naplníme očistenú kačicu. Otvor zafixujeme niťou alebo kuchynskými ihlami.
Kačicu vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a pri teplote 150 °C pečieme asi 3,5 hodiny. Počas pečenia kačku podlievame výpekom a podľa potreby odoberáme prebytočnú vypečenú masť.
Podávanie
Hotovú upečenú kačicu servírujeme s lokšami a kapustou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM