Plnená kačica

Náročnosť
240min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tradičná jesenná lahôdka, ktorá nesmie chýbať ani na vašom stole.“

Ingrediencie

1
kačica
20 g
masti
3
žemle
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

Postup

  1. Očistenú kačicu nasolíme zvnútra aj zvonka.
  2. Žemle namočíme do vody a potom ich vytlačíme. K žemliam pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie a tiež nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať trochu opraženú na masti.
  3. Zmesou naplníme očistenú kačicu. Otvor zafixujeme niťou alebo kuchynskými ihlami.
  4. Kačicu vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a pri teplote 150 °C pečieme asi 3,5 hodiny. Počas pečenia kačku podlievame výpekom a podľa potreby odoberáme prebytočnú vypečenú masť.

Podávanie

Hotovú upečenú kačicu servírujeme s lokšami a kapustou.