„Na grilovaciu sezónu potrebujete niečo, po čom sa budete zalizovať. Tak nech sa páči a chutí.“
Ingrediencie
1,5 kg
kuracích krídel
Marináda
horčica
60 ml
jablčného octu
60 ml
pomarančovej šťavy
120 ml
medu
60 ml
sójovej omáčky
4
strúčiky cesnaku
olej
mleté čili podľa chuti
Postup
Krídelká umyjeme, podľa potreby očistíme a odsekneme konce.
Na marinádu zmiešame horčicu, ocot, šťavu, med, sójovú omáčku, olej a prelisujeme aj olúpený cesnak. Na záver prisypeme čili podľa toho, aké pikantné krídelká chceme mať.
Marinádu nalejeme na mäso, dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili a prikryté dáme na 3 hodiny do chladničky.
Pripravené krídelká poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C asi na 30 minút. Počas pečenia ich ešte podlievame marinádou. Servírujeme s čerstvým zeleninovým šalátom a podľa chuti aj s hranolčekmi.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM