Pikantné kuracie krídelká

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Na grilovaciu sezónu potrebujete niečo, po čom sa budete zalizovať. Tak nech sa páči a chutí.“

Ingrediencie

1,5 kg
kuracích krídel

Marináda

horčica
60 ml
jablčného octu
60 ml
pomarančovej šťavy
120 ml
medu
60 ml
sójovej omáčky
4
strúčiky cesnaku
olej
mleté čili podľa chuti

Postup

  1. Krídelká umyjeme, podľa potreby očistíme a odsekneme konce.
  2. Na marinádu zmiešame horčicu, ocot, šťavu, med, sójovú omáčku, olej a prelisujeme aj olúpený cesnak. Na záver prisypeme čili podľa toho, aké pikantné krídelká chceme mať.
  3. Marinádu nalejeme na mäso, dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili a prikryté dáme na 3 hodiny do chladničky.
  4. Pripravené krídelká poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C asi na 30 minút. Počas pečenia ich ešte podlievame marinádou. Servírujeme s čerstvým zeleninovým šalátom a podľa chuti aj s hranolčekmi.