Perkelt z hlivy

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Hlivový perkelt? To je chutná lahôdka.“

Ingrediencie

500 g
hlivy ustricovej
1
cibuľa
2
strúčiky cesnaku
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
1 téglik
smotany na varenie
½ téglik
kyslej smotany
múka na zahustenie
zemiaky
alebo halušky ako príloha
olej

Postup

  1. Hlivu očistíme a nakrájame na rezance. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hlivu, potom prelisovaný cesnak a dochutíme soľou, korením a paprikou.
  2. Opečenú hlivu podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Potom pridáme smotanu na varenie a tiež kyslú smotanu zmiešanú s múkou. Na miernom ohni ešte niekoľko minút povaríme a ešte raz dochutíme.
  3. Podávame so zemiakmi alebo ešte lepšie s haluškami.