Pečený zemiakovo-cviklový šalát

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Obyčajné pečené zemiaky dostanú zrazu nový šat – a aký chutný. Vyskúšajte.“

Ingrediencie

500 g
cvikle
1 kg
zemiakov
5 PL
oleja
1 PL
rasce
90 g
smotanového chrenu
200 g
kyslej smotany
2 PL
citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
trocha octu a medu

Postup

  1. Cviklu aj zemiaky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Oboje dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Posypeme soľou a rascou a pri 200 °C pečieme dozlatista asi 35 minút.
  2. Keď je všetko upečené, dáme zemiaky s cviklou do misy, posypeme soľou a korením. Chren zmiešame so smotanou, pridáme trocha medu aj octu, prilejeme aj citrónovú šťavu. Dresing môžeme priamo naliať na zeleninu alebo ho podávame zvlášť.