Pečené sladké zemiaky so smotanovým dipom

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Milovníci pečených zemiakov určite ocenia sladké batáty so smotanovým dipom. Mňam!“

Ingrediencie

6
sladkých zemiakov
3 PL
olivového oleja
18
stoniek tymianu
soľ
mleté čierne korenie

Smotanový dip:

1 PL
rasce
1
zväzok pažítky
150 g
Crème fraîche
200 g
syra žervé
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Sladké zemiaky dôkladne umyjeme a každý zabalíme do alobalu spolu 3 stonkami tymianu a ½ PL oleja. Posypeme soľou a korením. Zemiaky grilujeme asi 20 až 25 minút.
  2. Na prílohu opečieme rascu na suchej panvici, necháme vychladnúť a rozdrvíme v mažiari. Pažítku nakrájame nadrobno. Créme fraiche spojíme so syrom žervé, pridáme rozdrvenú rascu, pažítku, soľ, korenie a podávame k ugrilovaným zemiakom.