Pečené kuracie stehná s ratatouille

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Pripravte si tradičný francúzsky zeleninový pokrm s pečenými kuracími stehnami.“

Ingrediencie

2
baklažány
2
veľké cukety
2
žlté papriky
400 g
paradajok
2
cibule
3
strúčiky cesnaku
2
stonky rozmarínu
4
stonky tymianu
5 PL
olivového oleja
soľ
mleté čierne korene
mletá sladká
červená paprika
8
kuracích stehien
3 PL
balzamikového octu
cukor

Postup

  1. Baklažány, cukety a papriku umyjeme a podľa potreby očistíme, nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na mesiačiky, olúpanú cibuľu nakrájame na kocky, olúpaný cesnak prelisujeme.
  2. Bylinky umyjeme a dosucha vytrasieme. Lístočky tymianu aj ihličky rozmarínu otrháme zo stoniek. Spojíme ich so zeleninou, cibuľou, cesnakom a 3 PL oleja. Poriadne ochutíme soľou, korením a paprikou. Všetko navrstvíme na hlboký plech.
  3. Rúru predhrejeme na 175 °C. Kuracie stehná predelíme v kĺbe a takto rozdelíme na dolnú a hornú časť. V miske zmiešame 4 PL oleja, 2 ČL soli, 1 ČL korenia a 2 ČL mletej papriky. Mäso potrieme touto marinádou a poukladáme na mriežku vhodnú do rúry.
  4. Plech so zeleninou dáme na spodnú koľajničku v rúre. Na to nasunieme aj mriežku s mäsom a vo vyhriatej rúre pečieme 50 až 60 minút. Môžeme podávať horúce, ale aj studené. V tom prípade ešte zeleninu dochutíme octom a cukrom.