Pečené kuracie stehná s jablkami

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Jednoducho výborná klasika, ktorá nikdy neomrzí.“

Ingrediencie

4
kuracie stehná
4 plátky
oravskej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
2
jablká
olej
kurací vývar
jablková šťava
alebo jablkový cider
1 kg
zemiakov

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na mesiačiky, rovnako aj jablká zbavené jadrovníkov. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a obalíme v slanine.
  2. Do pekáča dáme trochu oleja, nasypeme zemiaky s jablkami, ochutíme soľou, pridáme obalené kuracie stehná a podlejeme trochou jablkového cidra a tiež vývaru. Pekáč prikryjeme a pečieme pri 190 °C asi 30 minút, potom pekáč odokryjeme a dopekáme do chrumkava ešte ďalších asi 15 až 20 minút.
  3. Podávame ešte horúce, najlepšie so šalátom.