Pečené kuracie prsia na šošovici

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Hlavné jedlo, ku ktorému nepotrebujete žiadnu prílohu. Rýchlovka.“

Ingrediencie

1 balík
šošovice
bobkový list
2
cibule
2
strúčiky cesnaku
soľ
zväzok petržlenovej vňate
olivový olej
trocha cukru
mleté čierne korenie
citrónová šťava
4
kuracie prsia

Postup

  1. Šošovicu deň vopred namočíme, potom scedíme, pridáme k nej čerstvú vodu, bobkový list, polovicu cibule, cesnak a varíme do zmäknutia.
  2. Hotovú šošovicu scedíme, vývar môžeme použiť ako základ výdatnej polievky. Necháme vychladnúť, dochutíme soľou, pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu aj trochu cukru a korenia. Necháme odležať.
  3. Kuracie prsia potrieme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v rúre pri 200 °C dozlatista. Trvá to asi 20 až 30 minút. Potom ich nakrájame na tenké plátky a hneď podávame so šošovicou.