Pečené kura v soli

Náročnosť
150min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Už ste niekedy pripravovali ryby v soľnej kruste? Vyskúšajte to aj s kuracím mäsom!“

Ingrediencie

1
chladené kura
2 kg
soli
mleté čierne korenie
3
bielky
stonka
rozmarínu

Postup

  1. Kura umyjeme, osušíme a okoreníme. Do brušnej dutiny vložíme celú stonku rozmarínu.
  2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh – postupne do neho zapracujeme celé 2 kilá soli.
  3. Na dno pekáča nanesieme zhruba 1/3 soľnej zmesi a na vrch uložíme kura.
  4. Zvyšnou soľnou zmesou kura zakryjeme. Pečieme ho 2 hodiny v rúre vyhriatej na 200 °C.

Podávanie

Upečené kura podávame podľa chuti so zemiakmi, ryžou a so zeleninovým šalátom.