„Už ste niekedy pripravovali ryby v soľnej kruste? Vyskúšajte to aj s kuracím mäsom!“
Ingrediencie
1
chladené kura
2 kg
soli
mleté čierne korenie
3
bielky
stonka
rozmarínu
Postup
Kura umyjeme, osušíme a okoreníme. Do brušnej dutiny vložíme celú stonku rozmarínu.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh – postupne do neho zapracujeme celé 2 kilá soli.
Na dno pekáča nanesieme zhruba 1/3 soľnej zmesi a na vrch uložíme kura.
Zvyšnou soľnou zmesou kura zakryjeme. Pečieme ho 2 hodiny v rúre vyhriatej na 200 °C.
Podávanie
Upečené kura podávame podľa chuti so zemiakmi, ryžou a so zeleninovým šalátom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM