Pečené jahňacie kolienko

Náročnosť
150min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Lahodnú chuť pečeného kolienka určite ocenia všetci mäsožravci.“

Ingrediencie

500 g
jahňacieho kolena s kosťou
2
zemiaky
1
konzerva sterilizovanej
červenej fazule
1
konzerva sterilizovanej
bielej fazule
2
strúčiky cesnaku
100 g
údenej slaniny
čerstvý rozmarín
1 zväzok
čerstvej špargle
vegeta
soľ
1
cibuľa
olej

Postup

  1. Najprv si pripravíme marinádu z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a nasekaného rozmarínu. Marinádou potrieme jahňacie kolienko a marinujeme aspoň dvanásť hodín.
  2. Takto pripravené kolienko najskôr varíme v pare približne hodinu a potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C ešte asi štvrť hodiny.
  3. Zatiaľ nakrájame na malé kúsky slaninu, restujeme ju spolu s nakrájanou cibuľkou, pridáme oba druhy sterilizovanej fazule, očistenú a predvarenú špargľu, dochutíme ešte cesnakom, vegetou a rozmarínom.
  4. Hotové mäso podávame s pripravenou fazuľovou prílohou a grilovanými zemiakmi.