Pečená koreňová zelenina s cesnakovou majonézou

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Vegetariánska dobrota, ktorú si obľúbia aj mäsožravci.“

Ingrediencie

2
veľké cvikly
500 g
mrkvy
500 g
petržlenu alebo paštrnáka
soľ
mleté čierne korenie
olej
1
fľaša majonézy
3
strúčiky cesnaku
petržlenová vňať

Postup

  1. Zeleninu olúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky, dáme ich do misy a pridáme pár lyžíc oleja, soľ a korenie. Cesnak olúpeme a prelisujeme do majonézy, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a dáme do chladu.
  2. Pripravenú zeleninu rozdelíme na plech vymastený olejom, podľa chuti ešte môžeme pokvapkať ďalším olejom, pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35 až 45 minút.
  3. Upečenú zeleninu podávame s ochutenou majonézou. Zelenina môže byť aj prílohou k mäsu.