Paradajkový šalát s mäsovými guľkami

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Ľahký šalát, na ktorom si pochutíte nielen v letných mesiacoch. Jednoducho ho musíte vyskúšať. “

Ingrediencie

1
šalotka
250 g
miešaného mletého mäsa
2 PL
strúhanky
1
žĺtok
1 PL
nasekaného
čerstvého oregana
soľ
mleté čierne korenie
600 g
rôznych druhov paradajok
1
cibuľa
½
zväzku petržlenovej vňate
morská soľ
štipka cukru
2 ČL
citrónovej šťavy
4 PL
olivového oleja
3 PL
rastlinného oleja

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou šalotkou, strúhankou, 1 žĺtkom a nasekaným oreganom. Dochutíme soľou a korením. Zo zmesi vyformujeme 12 guľôčok. Tie po tri napichneme na špízy alebo špajdle. Na 30 minút odložíme do chladničky.
  2. Paradajky umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame ich na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Lístky petržlenovej vňate nakrájame nadrobno. Všetko v mise zmiešame s morskou soľou, korením, so štipkou cukru, 2 ČL citrónovej šťavy a 4 PL olivového oleja. Premiešame s paradajkami.
  3. Mäsové guľky opečieme na 3 PL oleja sprudka a potom na miernom ohni dopekáme asi 15 minút. Opečené guľky na špízoch podávame s paradajkovým šalátom a čerstvou bagetou.