„Zemiakové knedličky sú overená klasika každej správnej gazdinky. Vyskúšajte!“
Ingrediencie
250 g
tvarohu
250 g
zemiakov uvarených v šupke
160 g
hrubej múky
1
vajce
soľ
malé marhule
kockový cukor
3 bal.
škoricového cukru
200 g
masla na poliatie
Postup
Uvarené zemiaky olúpeme a prelisujeme do misy. Pridáme prelisovaný tvaroh, hrubú múku, vajce aj soľ a vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, pokrájame na štvorce.
Marhule odkôstkujeme a namiesto kôstky dáme do stredu kocku cukru. Poukladáme ich na štvorce cesta a vyformujeme knedličky.
Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode asi 8 minút, vyberieme, rozdelíme na taniere, polejeme rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM