Ovocné knedličky

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Zemiakové knedličky sú overená klasika každej správnej gazdinky. Vyskúšajte!“

Ingrediencie

250 g
tvarohu
250 g
zemiakov uvarených v šupke
160 g
hrubej múky
1
vajce
soľ
malé marhule
kockový cukor
3 bal.
škoricového cukru
200 g
masla na poliatie

Postup

  1. Uvarené zemiaky olúpeme a prelisujeme do misy. Pridáme prelisovaný tvaroh, hrubú múku, vajce aj soľ a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, pokrájame na štvorce.
  3. Marhule odkôstkujeme a namiesto kôstky dáme do stredu kocku cukru. Poukladáme ich na štvorce cesta a vyformujeme knedličky.
  4. Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode asi 8 minút, vyberieme, rozdelíme na taniere, polejeme rozpusteným maslom a posypeme škoricovým cukrom.