Osie hniezda

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Sladká klasika, ktorá nikdy nesklame. Utrite si slinky a poďme si ich upiecť.“

Ingrediencie

400 g
hladkej múky
20 g
droždia
2
žĺtky
200 ml
mlieka
1 PL
kryštálového cukru
100 g
masla
100 g
práškového cukru
150 g
mletých vlašských orechov
2 bal.
vanilkového cukru

Postup

  1. Do vlažného mlieka dáme trochu cukru, rozdrobené droždie a necháme vykysnúť. Do misy dáme preosiatu múku, kvások, 100 ml mlieka, žĺtky a vypracujeme cesto.
  2. Hotové cesto rozvaľkáme, natrieme ho zmesou masla a práškového cukru, posypeme orechami a tiež vanilkovým cukrom. Cesto opatrne zvinieme a pripravenú roládu nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm.
  3. Kolieska poukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech, necháme v teple ešte trištvrte hodinu kysnúť a potom pri 180 °C pečieme asi 15 až 20 minút.