Orechovo-gaštanový koláč

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Hľadáte dezert, ktorý bude chutiť malým aj veľkým? Orechovo-gaštanový koláč je tou pravou sladkou bodkou za každým dobrým obedom.“

Ingrediencie

1
pomaranč
100 g
masla
100 g
cukru
1 lyžica
medu
1 lyžica
oleja
2 lyžice
gaštanového pyré
3
vajcia
Štipka
muškátového orieška
160 g
hladkej múky
2 lyžice
prášku do pečiva
200 g
vlašských orechov

Postup

  1. Pomaranč dôkladne umyjeme a potom z polovice nastrúhame kôru. Maslo, cukor, med, olej a kôru spolu s gaštanovým pyré vyšľaháme.
  2. Po jednom zašľaháme vajcia a do cesta pridáme aj trošku muškátového orieška. Primiešame aj múku s práškom do pečiva.
  3. Orechy nasekáme nahrubo a asi 2/3 vysypeme do cesta. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm. Cesto posypeme zvyšnými orechmi a pri 175 °C pečieme 30 až 40 minút.
  4. Hotový koláč môžeme dozdobiť kolieskami pomaranča.