„Orechy a slivky sú vždy dobrá kombinácia, neveríte? Tak to musíte vyskúšať!“
Ingrediencie
150 g
hladkej múky
125 g + 3 PL
práškového cukru
125 g
mletých lieskových orieškov
1
vajce
125 g
studeného masla
600 g
sliviek
práškový cukor
na posypanie
slivkový lekvár na potretie
Postup
Na prípravu cesta zmiešame 150 g múky, 125 g práškového cukru a mleté lieskovce. Vajce, maslo nakrájané na kúsky a 1 PL studenej vody pridáme k suchej zmesi. Najprv krátko spracujeme mixérom s nadstavcami na miesenie na drobivé cesto a potom spracujeme už ručne na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Slivky umyjeme, prekrojíme a odkôstkujeme. Nakrájame ich na tenké mesiačiky. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 200 °C.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh, položíme na plech. Na cesto do kruhu vejárovito poukladáme mesiačiky sliviek tak, aby sa trošku prekrývali. Necháme asi 1,5 cm voľný okraj.
Slivky posypeme cukrom, voľné cesto preložíme na slivky smerom dovnútra. Pečieme asi 15 až 20 minút. Slivky potrieme 1 PL lekváru zriedeného s troškou vody. Pečieme ešte ďalších 10 minút a pred podávaním ešte môžeme posypať cukrom. Ku tarte sa hodí porcia orieškovej zmrzliny.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM