„Talianskych dobrôt nikdy nie je dosť. Opekané gnochi so zeleninou sú jednoducho lahôdka.“
Ingrediencie
1
cuketa
1
zväzok zelenej cibuľky
200 g
kokteilových paradajok
2
strúčiky cesnaku
3
stonky oregana
125 g
slaniny nakrájanej na kocky
400 g
chladených gnocchi
alebo šúľancov
2 PL
olivového oleja
1/2 ČL
instantného
zeleninového vývaru
50 g
syra parmezán
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Umytú cuketu prekrojíme na polovicu po dĺžke a nakrájame na plátky. Zelené cibuľky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky prekrojíme, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Zo stoniek oregana otrháme lístky.
Kocky slaniny opečieme dochrumkava a vyberieme.
Na vypečenom tuku opečieme čerstvé chladené gnocchi alebo šúľance. Opekáme dozlastista a vyberieme.
Do panvice pridáme olej a pripravenú zeleninu na ňom opečieme. Vsypeme aj gnocchi alebo šúľance a tiež slaninu. Podlejeme 125 ml vody, pridáme instantný vývar a povaríme asi 3 minúty.
Ešte dochutíme soľou a korením, posypeme parmezánom a hneď podávame.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM