Opekané gnocchi alebo šúľance so zeleninou

Náročnosť
25min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Talianskych dobrôt nikdy nie je dosť. Opekané gnochi so zeleninou sú jednoducho lahôdka.“

Ingrediencie

1
cuketa
1
zväzok zelenej cibuľky
200 g
kokteilových paradajok
2
strúčiky cesnaku
3
stonky oregana
125 g
slaniny nakrájanej na kocky
400 g
chladených gnocchi
alebo šúľancov
2 PL
olivového oleja
1/2 ČL
instantného
zeleninového vývaru
50 g
syra parmezán
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Umytú cuketu prekrojíme na polovicu po dĺžke a nakrájame na plátky. Zelené cibuľky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky prekrojíme, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Zo stoniek oregana otrháme lístky.
  2. Kocky slaniny opečieme dochrumkava a vyberieme.
  3. Na vypečenom tuku opečieme čerstvé chladené gnocchi alebo šúľance. Opekáme dozlastista a vyberieme.
  4. Do panvice pridáme olej a pripravenú zeleninu na ňom opečieme. Vsypeme aj gnocchi alebo šúľance a tiež slaninu. Podlejeme 125 ml vody, pridáme instantný vývar a povaríme asi 3 minúty.
  5. Ešte dochutíme soľou a korením, posypeme parmezánom a hneď podávame.