Nepečená ananásová torta

Náročnosť

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Osviežujúca ananásová torta – ten najlepší dezert na slnečný víkend.“

Ingrediencie

1,5 bal.
detských piškót
ananásový sirup
trochu rumu
1
veľká konzerva ananásu
1 bal.
pudingového prášku
s vanilkovou príchuťou
250 g
masla
200 g
práškového cukru
1 téglik
smotany na šľahanie

Postup

  1. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a naukladáme na dno aj po bokoch piškóty, ktoré najprv namočíme do zmesi ananásového sirupu a rumu.
  2. Šťavu z ananásového kompótu doplníme na 300 ml a použijeme na prípravu pudingu. Hotový puding necháme vychladnúť.
  3. Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a po častiach doňho zašľaháme vychladnutý puding.
  4. Polovicu pripraveného krému natrieme na piškóty, navrch rozdelíme nakrájaný scedený ananás, opäť poukladáme namočené piškóty, potrieme zvyšným krémom, dozdobíme ešte kúskami ananásu a dáme do chladničky, najlepšie na noc alebo aspoň na 4 hodiny.
  5. Vychladenú stuhnutú tortu ozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou.