Nedeľný slepačí vývar

Náročnosť
300min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Tradičný slepačí vývar, ktorý nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Dobrú chuť!“

Ingrediencie

1,5 kg
sliepky
5
mrkiev
2
petržleny
1
zeler
1
kaleráb
2
cibule
3 litre
studenej vody
celé čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

Postup

  1. Zeleninu očistíme, sliepku umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť.
  2. Hneď ako vývar začne vrieť, pozbierame penu, stlmíme oheň a ochutíme soľou a korením. Pomaly varíme 4 hodiny.
  3. Po uvarení vyberieme zeleninu spolu so sliepkou a vývar precedíme.
  4. Zeleninu a mäso nakrájame, rozdelíme do tanierov a zalejeme vývarom. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.