„Tradičný slepačí vývar, ktorý nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Dobrú chuť!“
Ingrediencie
1,5 kg
sliepky
5
mrkiev
2
petržleny
1
zeler
1
kaleráb
2
cibule
3 litre
studenej vody
celé čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
Postup
Zeleninu očistíme, sliepku umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť.
Hneď ako vývar začne vrieť, pozbierame penu, stlmíme oheň a ochutíme soľou a korením. Pomaly varíme 4 hodiny.
Po uvarení vyberieme zeleninu spolu so sliepkou a vývar precedíme.
Zeleninu a mäso nakrájame, rozdelíme do tanierov a zalejeme vývarom. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM