Nákyp s tekvicou a mletým mäsom

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tekvica hokkaido je nielen zdravá, ale taktiež výborne chutí. Pripravte si dnes tekvicový nákyp s mletým morčacím mäsom.“

Ingrediencie

800 g
mletého morčacieho mäsa
1
cibuľa
1 lyžica
masla
250 g
tvarohu
1 veľká
tekvica hokkaido
25 g
hladkej múky
500 ml
mlieka
Soľ
Mleté čierne korenie
Mletý muškátový oriešok
1 lyžica
paradajkového pretlaku
Tekvicové semienka
Olej

Postup

  1. V panvici na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, potom pridáme múku a tiež opečieme a postupne zalievame mierne zohriatym mliekom. Prevaríme a za stáleho miešania povaríme asi 4 minúty.
  2. Pripravenú omáčku zložíme z ohňa, krátko chladíme, potom do nej vmiešame tvaroh a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok a odvážime asi 900 g. Nakrájame na mesiačiky a niekoľko minút povaríme v slanej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
  4. Na oleji opečieme mletú morčacinu, dochutíme soľou aj korením a miešame asi 8 minút. Potom pridáme paradajkový pretlak.
  5. Zapekaciu formu vymastíme a postupne do nej vrstvíme najprv polovicu omáčky, tekvicu a mäso, potom druhú polovicu omáčky, opäť tekvicu a mäso.
  6. Posypeme tekvicovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.