„Slivkový koláč poteší jednoduchou prípravou a sladkou chuťou. Zvládnu ho aj gazdinky začiatočníčky.“
Ingrediencie
Cesto
500 g
polohrubej múky
60 g
kryštálového cukru
3
žĺtky
250 ml
mlieka
42 g
droždia
soľ
250 g
masla
300 g
sliviek
2 bal.
škoricového cukru
tuk na vymastenie plechu
Posýpka
30 g
masla
50 g
krupicového cukru
50 g
hrubej múky
Postup
Zo 100 ml vlažného mlieka, jednej lyžičky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Múku vysypeme do väčšej misy, pridáme zvyšný cukor, mäkké maslo, zvyšné mlieko, 3 žĺtky a štipku soli. Všetko poriadne premiešame a na záver pridáme ešte kvások.
Vypracujeme cesto, posypeme múkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť.
Na posýpku si vymiešame maslo, múku a cukor. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Na cesto poukladáme očistené vykôstkované slivky, posypeme posýpkou a škoricovým cukrom.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 až 35 minút. Po upečení koláč poprášime práškovým cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM