Morka z Prešporka

Náročnosť
180min
Príprava

Cena / porciu
8
Počet porcií

„Morčacie mäso z našich jedálničkov takmer vymizlo, ale neprávom. Presvedčí vás o tom morka z Prešporka.“

Ingrediencie

menšia domáca morka
100 g
údenej slaniny
100 g
masla
vývar alebo voda
na podliatie

Postup

  1. Dobre umytú a vyčistenú morku nasolíme asi 2 hodiny pred pečením.
  2. Prsia a stehná morky prešpikujeme slaninou.
  3. V pekáči roztopíme maslo a morku prsami nadol postavíme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na hodinu, potom teplotu zvýšime na 200 °C a ďalej pečieme domäkka. Podľa potreby podlievame výpekom alebo ešte prilejeme vývar.
  4. Keď je morka mäkká, otočíme ju prsami nahor a ešte dopečieme dočervena. Potom naporciujeme a podávame podľa chuti so zemiakmi alebo s knedľou a kapustou.

Podávanie

Podávame so zemiakmi alebo knedľou a kapustou.