„Morčacie mäso z našich jedálničkov takmer vymizlo, ale neprávom. Presvedčí vás o tom morka z Prešporka.“
Ingrediencie
menšia domáca morka
100 g
údenej slaniny
100 g
masla
vývar alebo voda
na podliatie
Postup
Dobre umytú a vyčistenú morku nasolíme asi 2 hodiny pred pečením.
Prsia a stehná morky prešpikujeme slaninou.
V pekáči roztopíme maslo a morku prsami nadol postavíme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na hodinu, potom teplotu zvýšime na 200 °C a ďalej pečieme domäkka. Podľa potreby podlievame výpekom alebo ešte prilejeme vývar.
Keď je morka mäkká, otočíme ju prsami nahor a ešte dopečieme dočervena. Potom naporciujeme a podávame podľa chuti so zemiakmi alebo s knedľou a kapustou.
Podávanie
Podávame so zemiakmi alebo knedľou a kapustou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM