Morčacie soté s jarnou zeleninou

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Morčacie soté je doslova receptom pre každého kuchára. Uvarte si toto jednoduché a chutné jedlo, ktorého prípravu zvládne aj začiatočník.“

Ingrediencie

1
cibuľa
500 g
morčacích pŕs
500 g
zelenej špargle
100 g
baby mrkvičky
150 g
kokteilových paradajok
100 g
hrášku
1
citrón
soľ
mleté čierne korenie
štipka cukru
2 PL
oleja
2 PL
hladkej múky
100 g
kyslej smotany

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky.
  2. Zo špargle odkrojíme drevnaté konce a potom stonky nakrájame na kúsky. Paradajky umyjeme, z umytého citróna ostrúhame kôru. Z polovice citróna vytlačíme šťavu.
  3. Špargľu, hrášok a mrkvu dáme do litra vriacej osolenej vody a povaríme asi 8 minút, scedíme, vodu zachytíme a zeleninu necháme odkvapkať.
  4. Na veľkej panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom nakrájané mäso. Pridáme cibuľu, paradajky, dochutíme soľou, korením a posypeme múkou. Opečieme, podlejeme vodou zachytenou z varenia zeleniny, pridáme citrónovú kôru, privedieme do varu a varíme asi 5 minút.
  5. Vmiešame predvarenú zeleninu, dochutíme soľou, korením, štipkou cukru, citrónovou šťavou a necháme prevrieť. Odstavíme, vmiešame kyslú smotanu a necháme pár minút odležať. Podávame s ryžou.

Rada

Mäso môžeme deň vopred naložiť do marinády podľa vlastnej chuti. Napríklad do marinády z oleja, horčice, medu a sójovej omáčky.