Morčací rezeň v paradajkovej omáčke

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Rezeň trošku inak. Šťavnatý s paradajkovou omáčkou vás určite osloví.“

Ingrediencie

800 g
morčacích pŕs
1
cibuľa
500 g
paradajok z konzervy
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1
strúčik cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
olej

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a z oboch strán opečieme. Opekáme z každej strany na troche oleja niekoľko minút. Opečené rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.
  2. Vo výpeku opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a zalejeme paradajkami z konzervy, privedieme k varu, osolíme a okoreníme a povaríme . Podľa chuti môžeme omáčku aj trochu osladiť, prípadne dohladka rozmixovať. Krátko pred koncom pridáme do omáčky aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Hotovú omáčku rozdelíme na taniere, pridáme opečené rezne a podávame s ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.