„Rezeň trošku inak. Šťavnatý s paradajkovou omáčkou vás určite osloví.“
Ingrediencie
800 g
morčacích pŕs
1
cibuľa
500 g
paradajok z konzervy
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1
strúčik cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
olej
Postup
Morčacie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a z oboch strán opečieme. Opekáme z každej strany na troche oleja niekoľko minút. Opečené rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a zalejeme paradajkami z konzervy, privedieme k varu, osolíme a okoreníme a povaríme . Podľa chuti môžeme omáčku aj trochu osladiť, prípadne dohladka rozmixovať. Krátko pred koncom pridáme do omáčky aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Hotovú omáčku rozdelíme na taniere, pridáme opečené rezne a podávame s ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM