Mletý maslový rezeň

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Chutný teľací rezeň nie je nič pre vegetariánov, ale milovníci dobrého mäsa ho určite ocenia.“

Ingrediencie

500 g
teľacieho mäsa z pliecka
100 g
bravčovej masti
40 g
masla
soľ
citrónová kôra
mletý muškátový kvet
1
vajce
2
žemle
200 ml
mlieka

Postup

  1. Žemle namočíme do mlieka a necháme zmäknúť.
  2. Mäso pokrájame, dvakrát zomelieme, pridáme k nemu soľ, citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, vajce, vyžmýkané žemle a všetko dobre spracujeme.
  3. Z mäsa formujeme podlhovasté rezne, ktoré opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Opečené rezne dáme do rajnice, polejeme maslom a prikryté podusíme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
  4. Rezne podávame najlepšie so zemiakovou kašou a s porciou zeleninového šalátu.