„Chutný teľací rezeň nie je nič pre vegetariánov, ale milovníci dobrého mäsa ho určite ocenia.“
Ingrediencie
500 g
teľacieho mäsa z pliecka
100 g
bravčovej masti
40 g
masla
soľ
citrónová kôra
mletý muškátový kvet
1
vajce
2
žemle
200 ml
mlieka
Postup
Žemle namočíme do mlieka a necháme zmäknúť.
Mäso pokrájame, dvakrát zomelieme, pridáme k nemu soľ, citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, vajce, vyžmýkané žemle a všetko dobre spracujeme.
Z mäsa formujeme podlhovasté rezne, ktoré opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Opečené rezne dáme do rajnice, polejeme maslom a prikryté podusíme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Rezne podávame najlepšie so zemiakovou kašou a s porciou zeleninového šalátu.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM