„Domácich sladkostí nikdy nie je dosť! A uvidíte, že miňonky stoja za tú prípravu.“
Ingrediencie
200 g
kryštálového cukru
150 g
hrubej múky
20 g
kakaa
6
vajec
Krém
5 g
škrobovej múčky
20 g
kakaa
250 g
masla
200 g
práškového cukru
100 ml
mlieka
1
žĺtok
lyžica
rumu
čokoládová poleva
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao s múkou a dotuha vyšľahaný sneh. Zľahka premiešame, vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech na hrúbku asi 3 cm a pečieme pri 180 °C dozlatista.
Vychladnuté cesto vyklopíme a dva razy vodorovne prerežeme.
Na krém spojíme žĺtok, kakao a škrobovú múčku spolu s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme, vylejeme doňho rozmiešanú zmes a povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom a po častiach vmiešame aj uvarený studený puding a tiež rum.
Rozrezané pláty cesta potrieme krémom, spojíme a dáme stuhnúť do chladu.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM