Medové rezy

Náročnosť
180min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Nahraďte tento rok typické medovníčky výbornými medovými rezmi. “

Ingrediencie

Cesto

500 g
hladkej múky
200 g
práškového cukru
3
vajcia
3 PL
medu
70 g
masla
1 ČL
sódy bikarbóny
orechy na posypanie

Plnka

300 g
masla
250 g
práškového cukru
500 ml
mlieka
1 bal.
vanilkového cukru
50 g
kukuričného škrobu
rum podľa chuti
lekvár podľa chuti

Postup

  1. Na cesto zmiešame nad parou cukor, med, vajcia a maslo, miešame do zhustnutia. Pridáme trošku sódy bikarbóny, miešame ďalej a potom postupne zamiešame aj preosiatu múku.
  2. Pripravené cesto rozdelíme na 6 dielov, každý rozvaľkáme na plát, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme postupne niekoľko minút dozlatista.
  3. Na plnku vymiešame najprv maslo s cukrom dopenista. Do zohriateho mlieka pridáme škrob a miešame do zhustnutia. Pripravený puding necháme vychladnúť, potom ho postupne vmiešame do vyšľahaného masla. Dochutíme rumom.
  4. Na upečený plát natrieme lekvár a spojíme s druhým plátom, ten potrieme plnkou, priložíme ďalší plát, potrieme ho lekvárom, opäť priložíme ďalší plát a potrieme plnkou, priložíme piaty plát, potrieme lekvárom, položíme posledný plát a celý koláč potrieme krémom a obsypeme orechmi. Necháme do druhého dňa odležať.