Marinovaný grilovaný králik s rozmarínom

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Kto by odolával grilovanej pochúťke s dvoma druhmi mäsa, keď si na nej môže poľahky pochutiť?“

Ingrediencie

4
králičie stehná
50 g
zbojníckej slaniny Dobrá cena
morská soľ
čerstvý rozmarín

Marináda

80 ml
extra panenského olivového oleja Tradičná kvalita
šťava a nastrúhaná kôra z jedného citróna
20 g
dijonskej horčice
150 ml
bieleho vína
čerstvo namleté čierne korenie Dobrá cena
2
strúčiky cesnaku
čerstvý tymián

Postup

  1. Králičie stehná zbavíme blán, ostrým nožom urobíme zárezy a vložíme slaninu.
  2. Suroviny na marinádu zmiešame v miske a mäso namarinujeme. Na noc necháme v chladničke.
  3. Mäso grilujeme, kým nebude prepečené. Často otáčame a potierame zvyšnou marinádou.
  4. Podávame s bielym pečivom.