„Pre mäsožravcov a všetkých hladošov sme si pripravili vynikajúci recept na rebierka.
“
Ingrediencie
1 kg
bravčových rebierok
100 ml
kečupu
100 ml
oleja (70 + 30)
4 PL
medu
4 PL
sójovej omáčky
1 ČL
vínneho octu
1
cibuľa
4
strúčiky cesnaku
1 ČL
drveného čierneho korenia
1 ČL
drveného koriandra
mleté korenie čili
soľ
Postup
Rebierka vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 15 minút.
Vyberieme ich z vody a necháme vychladnúť. Nakrájame na kúsky a uložíme do misy.
V inej miske zmiešame kečup, 70 ml oleja, med, sójovú omáčku, vínny ocot, najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, drvené čierne korenie, koriander a podľa chuti čili korenie.
Rebierka zo všetkých strán poriadne namočíme do marinády a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke (najlepšie však do druhého dňa).
Marinované rebierka opekáme z oboch strán na rozohriatom grile a počas grilovania natierame zvyšnou marinádou.
Podávanie
Podávame s chlebom a so zeleninovým šalátom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM