Marinované rebierka

Náročnosť
210min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Pre mäsožravcov a všetkých hladošov sme si pripravili vynikajúci recept na rebierka. “

Ingrediencie

1 kg
bravčových rebierok
100 ml
kečupu
100 ml
oleja (70 + 30)
4 PL
medu
4 PL
sójovej omáčky
1 ČL
vínneho octu
1
cibuľa
4
strúčiky cesnaku
1 ČL
drveného čierneho korenia
1 ČL
drveného koriandra
mleté korenie čili
soľ

Postup

  1. Rebierka vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 15 minút.
  2. Vyberieme ich z vody a necháme vychladnúť. Nakrájame na kúsky a uložíme do misy.
  3. V inej miske zmiešame kečup, 70 ml oleja, med, sójovú omáčku, vínny ocot, najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, drvené čierne korenie, koriander a podľa chuti čili korenie.
  4. Rebierka zo všetkých strán poriadne namočíme do marinády a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke (najlepšie však do druhého dňa).
  5. Marinované rebierka opekáme z oboch strán na rozohriatom grile a počas grilovania natierame zvyšnou marinádou.

Podávanie

Podávame s chlebom a so zeleninovým šalátom.