Marhuľové gule z toastového chleba

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Marhuľové gule z toastového chleba? To musíte vyskúšať! Tak poďme na to.“

Ingrediencie

1 pohár
sterilizovaných marhúľ
3 vajcia
250 g
jemného tvarohu
100 g
polohrubej múky
3 PL
kryštálového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
1 bal.
toastového chleba
práškový cukor
na posypanie
maslo

Postup

  1. Z toastového chleba odrežeme všetky kôrky. Chlieb nakrájame na drobné kocky, pridáme jedno vajce, 7 lyžíc jemného tvarohu, vanilkový cukor, kryštálový cukor a v miske všetko premiešame (ideálne rukou).
  2. Necháme odležať asi 10 až 15 minút (aby chlieb nasal všetku vlhkosť).
  3. Do pripravenej zmesi pridáme 2 vajcia a posypeme múkou. Rukou vypracujeme cesto. Časť cesta odoberieme a vytvoríme placku, do ktorej zabalíme marhuľu. Pri výrobe guliek si namáčame ruky, aby sa nám cesto nelepilo.
  4. Gule vložíme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme, až kým nevyplávajú nahor.

Rada

Zo zvyšných marhúľ môžeme uvariť prílohu. Marhule a cukor dáme do hrnca, pridáme   pomarančový likér Cointreau 0,04cl, necháme prejsť varom a pridáme 0,02cl Absintu . Necháme skaramelizovať. Servírujeme spolu s guľkami, ktoré môžeme posypať práškovým cukrom.