Mandarínkovo-marcipánový koláč

Náročnosť
70min
Príprava

Cena / porciu
8
Počet porcií

„Mandarínky a marcipán? To je tá najlepšia kombinácia! Neveríte? Ochutnajte.“

Ingrediencie

100 g
marcipánu
500 g
hladkej múky
325 g
krupicového cukru
300 g
masla
35 g
mandlí
2 ČL
prášku do pečiva
50 g
ovsených vločiek
125 ml
cmaru
1 bal.
vanilkového cukru
2
konzervy mandarínok
3
vajcia
50 g
kyslej smotany

Postup

  1. Posýpka: Marcipán natrháme na kúsky, 250 g múky a 125 g cukru zmiešame, 150 g masla nakrájame na kocky. Zmiešame múku s cukrom a maslom, pridáme aj marcipán, posypeme mletými mandľami a spracujeme na posýpku. Odložíme ju do chladu.
  2. Mandarínky scedíme a necháme odkvapkať. 250 g múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme 150 g masla, 200 g cukru, ovsené vločky, cmar aj vanilkový cukor. Pridáme 3 vajcia a 50 g kyslej smotany.
  3. Pripravené cesto nalejeme do menšieho vysokého plechu, navrch rozdelíme mandarínky a jemne ich povtláčame. Navrch rozdelíme aj odloženú schladenú posýpku. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 50 minút.
  4. Pred koncom pečenia môžeme koláč prekryť alobalom, aby posýpka neprihorela. Upečený koláč necháme chladiť 30 minút, potom ho vyberieme z plechu, necháme celkom vychladnúť, nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.