Malinové rezy s čokoládou

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Keď sú v dezerte spojené maliny a čokoláda, hneď viete, že sa budete oblizovať až za ušami. Mňam.“

Ingrediencie

8
vajec
150 g
práškového cukru
150 g
hrubej múky
1
konzerva karamelového
kondenzovaného mlieka
(Salko)
250 g
masla
100 g
práškového cukru
1 kg
malín
500 ml
šľahačkovej smotany
100 g
čokolády na varenie

Postup

  1. Deň pred pečením nasekáme čokoládu a dáme ju do misy, zalejeme ju zohriatou smotanou, rozmiešame dohladka a necháme do druhého dňa v chladničke.
  2. Na druhý deň vyšľaháme žĺtky s cukrom dopenista. Primiešame múku a nakoniec do cesta vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 20 minút.
  3. Na plnku vymiešame maslo s cukrom dopenista, potom pridáme aj karamelové Salko a vyšľaháme. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme na šľahačku.
  4. Na vychladnutý upečený korpus natrieme karamelovú plnku, na ňu rozdelíme maliny, prikryjeme čokoládovou šľahačkou. Zákusok dáme až do podávania do chladu a pred podávaním môžeme ešte posypať nastrúhanou čokoládou a dozdobiť malinami.