Makový srnčí chrbát

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Makový koláč opäť trochu inak. Odporúčame podávať s citrónovou polevou. Mňam“

Ingrediencie

3
vajcia
30 g
hrubej múky
130 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
150 g
mletého maku
4 PL
vody

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami studenej vody, práškovým aj vanilkovým cukrom. Múku a mak spojíme a primiešame do cesta spolu s ďalšími 2 lyžicami vody. Nakoniec opatrne zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom a dobre vysypeme hrubou múkou. Do formy nalejeme pripravené cesto a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 až 35 minút.
  3. Hotový koláč môžeme poliať ľubovoľnou polevou (citrónovou alebo čokoládovou).