„Rýchly dezert zvládnu aj začínajúce gazdinky. A navyše chutí výborne.“
Ingrediencie
300 g
hladkej múky
150 g
práškového cukru
70 g
masla
100 ml
kyslej smotany
1
vajce
soľ
¼ bal.
prášku do pečiva
Plnka
200 g
práškového cukru
150 ml
vody
150 g
mletého maku
50 g
pomletých piškót
mletá škorica a klinčeky
citrónová kôra
20 g
hrozienok
1
vajce na potretie
Postup
Z múky, cukru, masla, smotany, vajca, soli a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré necháme krátko postáť. Rozdelíme ho na polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu.
Jeden vyvaľkaný plát prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pripravíme si plnku.
Na plnku povaríme cukor s vodou, pridáme mak, piškóty, citrónovú kôru, hrozienka, trošku škorice aj klinčeka a všetko spolu dobre premiešame.
Na plát na plechu rozdelíme plnku a uhladíme. Prikryjeme druhým rozvaľkaným plátom, potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút dozlatista.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM