„Sú chutné, slané a môžete ich servírovať samostatne alebo ako doplnok k hlavnému jedlu, či polievke. Vyskúšajte lahodné škvarkové pagáče.“
Ingrediencie
300 g
škvariek
330 g
hladkej múky
320 g
polohrubej múky
30 g
droždia
mlieko
2
žĺtky
50 g
masti
soľ
1
vajce na potretie
Postup
Škvarky zomelieme a premiešame ich so 150 g múky. Do zvyšnej múky dáme kvások pripravený z droždia a 100 ml vlažného mlieka, vmiešame žĺtky, masť, štipku soli a vypracujeme hladké cesto.
Cesto trochu pomúčime, misu prekryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené cesto zo škvariek sformované do tehly. Okraje obdĺžnika preložíme na seba a jemne pritlačíme.
Cesto zľahka rozvaľkáme, opäť zložíme a necháme asi 20 minút odpočívať. Opäť zopakujeme prekladanie a takto postupujeme ešte ďalšie dva razy.
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, povykrajujeme pagáčiky, potrieme ich vajcom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dozlatista.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM