Lievance bez vajec

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Cítite tú vôňu? To sú sladké a lahodné lievance. Tak vonia sobotné ráno!“

Ingrediencie

500 ml
mlieka
240 g
polohrubej múky
4 PL
kryštálového cukru
soľ
42 g
droždia
olej (na praženie)

Postup

  1. Do misky dáme cukor, štipku soli, vlažné mlieko, rozdrobené droždie a necháme chvíľku postáť, aby sa droždie dobre rozpustilo. Primiešame múku a necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Počas kysnutia môžeme ešte raz premiešať a nechať nakysnúť, vďaka čomu budú lievance nadýchanejšie.
  3. Keď cesto nakysne, dávkujeme ho naberačkou a pražíme na oleji v lievancovej panvici.
  4. Hotové lievance môžeme podľa chuti podávať so šľahačkou, s džemom, ovocím alebo javorovým sirupom.