„Uvarte si dnes najznámejšiu taliansku zeleninovú polievku! Minestrone nikdy nesklame.“
Ingrediencie
1
pór
400 g
paradajok
2
cibule
2
strúčiky cesnaku
200 g
mrkvy
150 g
stonkového zeleru
300 g
cukety
200 g
zelených fazuliek
1
malý karfiol
3 PL
olivového oleja
2 ČL
paradajkového pretlaku
2 ČL
sušeného oregana
120 g
drobnej cestoviny
do polievky (mušličky)
soľ
80 g
syra parmezán
4
stonky bazalky
mleté čierne korenie
cukor
Postup
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Mrkvu, pór, zeler a cuketu na kolieska, paradajky na kúsky. Karfiol rozdelíme na ružičky, fazuľky prekrojíme na polovice. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
Na oleji opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme mrkvu, zeler a pór a krátko opekáme. Pridáme pretlak a oregano, krátko opečieme a potom podlejeme litrom vody. Pridáme karfiol, paradajky, fazuľu a varíme asi 12 minút.
Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode. Scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame, bazalku najemno nakrájame.
Do polievky zamiešame cuketu a povaríme asi 2 minúty. Ochutíme soľou, korením, štipkou cukru a krátko pred podávaním pridáme uvarené cestoviny.
Podávame posypané strúhaným syrom a bazalkou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM